Geld lenen kost geld

Auto financiering met een vaste looptijd, rente en aflossing

Auto financieren kan op verschillende manieren

Geld lenen voor een auto? Of het nu gaat om een nieuwe auto financieren of een gebruikte auto financieren, dankzij auto financiering komt ook uw droomauto binnen handbereik.

U wilt een nieuwe of tweede auto financieren

Er zijn een heleboel redenen te bedenken waarom u een nieuwe of tweede auto zou willen kopen met een auto financiering. Zo wordt het bijvoorbeeld vanwege gezinsuitbreiding tijd om uw kleine wagentje te vervangen voor een ruimere gezinsauto. Misschien heeft u een extra (nieuwe of gebruikte) wagen nodig zodat u beiden met de auto naar het werk kunt. Een tweede auto zou bovendien wel zo handig zijn om de kinderen naar school, de sportvereniging of muziekles te brengen. Ook is het mogelijk dat u gewoon toe bent aan een grotere, luxere wagen die past bij uw huidige status. Wat ook de reden is, een nieuwe auto financieren door middel van een lening is ook voor u het overwegen waard.

Auto financieren kan op verschillende manieren

Geld lenen voor een auto bij een kredietverstrekker zoals een bank is een voor de hand liggende keuze. Een nieuwe of gebruikte auto financieren is echter ook op andere manieren mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld via een dealer uw auto financieren op afbetaling of kiezen voor privé leasen. Laten we deze alternatieve opties eens onder de loep nemen en de voor- en nadelen op een rij zetten.

Auto financiering via dealer. De verleiding is natuurlijk groot wanneer u uw droomauto in een showroom ziet staan, er direct mee naar huis te rijden zonder dat u daarvoor een flinke som geld nodig heeft. Autodealers spelen hier handig op in. Zij stellen dan ook voor om de auto op afbetaling te kopen. In ruil voor het feit dat u direct de autosleutels meekrijgt, moet u echter niet verbaasd opkijken als er in dit aantrekkelijke voorstel toch ergens een addertje onder het gras blijkt te zitten. Sowieso moet u er rekening houden dat de rente doorgaans een paar procent hoger is dan bij een persoonlijke lening. Daarnaast bent u pas officieel eigenaar van de auto wanneer deze volledig is afbetaald.

Privé leasen. In dit geval wordt u nooit eigenaar, maar huurt u een auto. Na afloop van het contract moet u deze dus weer inleveren. Heeft u daar geen problemen mee, dan kan leasen soms een goede optie zijn. Zo heeft leasen als voordeel dat u zich geen zorgen hoeft te maken om een autoverzekering, de wegenbelasting en ook het onderhoud is inbegrepen in de prijs. U moet er echter wel rekening mee houden dat wanneer, om welke reden dan ook, u tussentijds uw contract wilt verbreken hier vaak een stevig prijskaartje aan hangt. Privé leasen heeft daarnaast financieel nadelige gevolgen wanneer u in dezelfde periode een hypotheek wilt afsluiten. Ook bent u na drie jaar in een leaseauto te hebben gereden meestal uw schadevrije jaren kwijt.

Geld lenen voor een auto is beste keuze

Wanneer u extra geld nodig heeft voor de aankoop van een nieuwe of gebruikte auto is een persoonlijke lening de meest aantrekkelijke optie. U beschikt dan niet alleen direct over het bedrag dat u nodig heeft voor de auto financiering, maar u bent ook onmiddellijk na aankoop de trotse eigenaar van uw nieuwe wagen. Bij een persoonlijke lening weet u ook precies waar u aan toe bent. U betaalt namelijk gedurende de hele looptijd hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Via "Hoeveel kan ik lenen" kunt u berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen voor een auto. Hier kun u bijvoorbeeld al een lening afsluiten van 15.000 euro met een looptijd van 10 jaar tegen een maandbedrag van €154,11.

auto financieren