Geld lenen kost geld

Bestaande lening oversluiten

Heeft u geld geleend tegen een hoge rente? Bespaar geld door uw lening over te sluiten.

Wat zijn de voordelen van een bestaande lening oversluiten?

Wist u dat een bestaande lening oversluiten eenvoudiger is dan u denkt? U kunt bovendien geld besparen met een lening oversluiten. Heeft u geld geleend tegen een hoge rente? Waarom niet eens kijken of u bij een andere kredietverstrekker veel goedkoper uit bent? In dit artikel nemen we de mogelijkheden van een lening oversluiten onder de loep en leggen uit waarom dit ook voor u de nodige voordelen kan opleveren.

Wat is een lening oversluiten?

U heeft ooit een lening afgesloten. Maandelijks betaalt u een vast bedrag om die lening af te lossen. Oversluiten wil zeggen dat u het bedrag dat nog open staat van uw persoonlijke lening, doorlopend krediet maar bijvoorbeeld ook een schuld bij een autolening of postorderbedrijf onderbrengt bij een andere kredietverstrekker.

Waarom een bestaande lening oversluiten?

Veel mensen die een lopende lening hebben of een schuld afbetalen, denken vaak niet aan de mogelijkheid van oversluiten. Zoals bekend is de rente de afgelopen jaren flink gedaald. Dat geldt niet alleen voor de rente die u ontvangt over uw spaargeld, maar ook voor hetgeen u betaalt wanneer u geld leent. Vooral bij een langlopende lening kan het zijn dat indien u nu geld zou kunnen lenen, u veel goedkoper uit bent dan wanneer u de lening afsloot. Dat is nu precies de reden waarom het heel aantrekkelijk kan zijn om van geldverstrekker te veranderen en de rest van uw bestaande lening af te lossen tegen een lager bedrag.

Hoe u geld kunt besparen met een lening oversluiten

Het loont de moeite om verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. U kunt namelijk een aardig bedrag besparen met een lening oversluiten. Dat kan op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende is om hetzelfde bedrag ergens anders tegen een lagere rente te lenen. Maar daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de looptijd te verkorten. Je lost dan sneller af en betaalt daardoor uiteindelijk minder rente. Let er wel op dat u bij het oversluiten van een lening vaak een boete moet betalen aan de huidige kredietverstrekker. Informeer dus van te voren goed wat u voordeel is bij een bestaande lening oversluiten.

Kan ik een bestaande lening oversluiten en geld bijlenen?

Wij krijgen bij Royaalkrediet regelmatig deze vraag gesteld. Een lening oversluiten en geld bijlenen is inderdaad mogelijk. Het hangt echter af hoeveel u wilt bijlenen en hoe uw huidige financiële situatie is. Bent u bijvoorbeeld minder gaan verdienen dan kan dit voor een kredietverstrekker reden zijn om geen extra bedrag beschikbaar te stellen. Daarnaast wordt er gekeken of u tot nu toe heeft voldaan aan alle betaalverplichtingen. Een negatieve BKR-registratie is vaak al reden genoeg om een aanvraag te weigeren.
Al zo'n 20 jaar helpen wij personen om een lening af- of over te sluiten onder de meest gunstige financiële voorwaarden. Om dit doel te bereiken werken wij samen met verschillende kredietverstrekkers.

Uw bestaande lening oversluiten onder de beste voorwaarden? Vrijblijvend een lening aanvragen om uw mogelijkheden te ontdekken?